Cultiva tu huerto urbano

Parades en crestall

2

Hoy me he dado cuenta de que nunca os he hablado de sistemas de cultivo para huertos de “tierra-tierra”. El de las parades en crestall es muy utilizado por algunos compañeros del foro, y a mi personalmente me parece un método muy bonito para cultivar aunque personalmente me decantaría por los bancales elevados si alguna vez puedo llegar a tener un huerto!
De todos modos, su método es también aplicable a jardineras, ¡echadle un vistazo!

Os recomiendo una visita a la web de su creador para que veáis cómo funciona el sistema y también a su foro.

2 Comments

 • jep dice:

  Hola Ester, quina es la diferència bàsica o bàsiques entre les parades d’en Gaspar i les que prefereixes tu de bancal elevat. Aquesta opció es la que he llegit en el teu llibre recomanat del seminari del Huerto ecológico. Després de llaurar i afemar amb fems vells de porc començo plantan un rengle d’escarxofes. Gràcies per posar a l’abast els teus coneixaments i recerques.

 • Ester dice:

  Hola Jep!

  Sincerament, el sistema dels bancals elevats m’agrada més per la qüestió estètica i pràctica. Et permet no haver-t’he d’ajupir tant, i a més pots tenir el voltant dels bancals amb pedretes, gespa, etc sense que en principi afecti als cultius.

  No poso en dubte l’èxit de les parades en crestall però després de veure fotografies d’alguns companys amb horts amb bancals ceràmics, em decantaria per aquest sistema perque estèticament m’agrada molt més.

  M’has donat una bona idea per parlar un altre dia, ho ampliaré si et sembla.
  Molta sort amb les carxofes!!!

Deja un comentario

Your email address will not be published.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.